Gecertificeerde podologische zolen voor veiligheidsschoenen

Veiligheidsschoenen en zolen

Veiligheidsschoenen zijn gecertificeerde werkschoenen die de juiste eigenschappen hebben voor het betreffende doel. Belangrijk hierbij is dat er niet zomaar iets mag veranderd worden aan de schoen. Vervangt u bijvoorbeeld de standaard inlegzool door een eigen zool, dan vervalt de certificering van de volledige werkschoen en wordt u zelf aansprakelijk gesteld bij ongevallen.

Om toch op maat gemaakte zolen in uw veiligheidsschoenen te kunnen dragen, is het dus noodzakelijk om gecertificeerde zolen te hebben die bij de schoen horen. Hierdoor blijft de werkschoen gecertificeerd en bent u als werknemer, maar ook de werkgever in orde met de wetgeving en veiligheid.

Voor de werknemer

Neem zeker de werkschoenen mee tijdens uw consultatie of neem een foto van de werkschoen en van het etiket aan de binnenzijde. Dit etiket is meestal op de tong bevestigd.

De podoloog zal tijdens uw consult de nodige uitleg verschaffen en hij zal u ook de nodige documenten en attesten meegeven voor de werkgever.

Gecertificeerde podologische zolen horen onder Persoonlijk BeschermingsMateriaal (PBM) en de aanschaf ervan is de verantwoordelijkheid van de werkgever.

Voor de werkgever

Heeft u of uw werknemers nood aan op maat gemaakte zolen wegens bepaalde klachten? Bij ons kunt u terecht voor gecertificeerde podologische zolen op maat zodat uw bedrijf conform is met de wetgeving en veiligheid.

Let op: indien de werkschoenen vernieuwd worden, moet dit dezelfde schoen zijn zodat de certificering van de zolen nog steeds geldig is. Indien er een ander type werkschoen wordt aangeleverd, moeten er ook nieuwe werkzolen vervaardigd worden.